Här hittar du bäst information om HSP

Allt om högkänslighet guidar dig till bästa informationen om HSP.

ARTIKEL. Det är svårt att hitta rätt i HSP-djungeln! Allt om högkänslighet länkar de bästa webbsidorna som har bra information om HSP (högkänslighet).

Else Marie Bruhner, som tidigare varit ordförande i Sveriges förening för högkänsliga, driver sidan hsperson.se. Här hittar du information om vad högkänslighet är och här finns också test på svenska.

LÄS MER: Else Marie Bruhner satte HSP på svenska kartan

Det finns en förening för alla högkänsliga i landet – Sveriges förening för högkänsliga. På föreningens hemsida hspforeningen.se finns information om högkänslighet, tester, och information om föreläsningar som föreningen anordnar, bland annat.

Elaine Aron, den amerikanska forskaren som myntat begreppet HSP har också en egen webbsida. Här hittar du information om forskningen, originaltesterna på engelska. Hon skriver också om personlighetsdraget i sina böcker: The highly sensitive person, The highly sensitive person workbook, The highly sensitive person in love, The highly sensitive child Psychotherapy and the highly sensitive person och The undervalued self.

Sist men inte minst finns ju också just den här sajten, Allt om högkänslighet, som rapporterar om nyheter inom HSP-världen och samlar relevant information om personlighetsdraget.

Matilda Klar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *