Paulún tackar högkänsligheten för allt

ARTIKEL. Hans tankar om GI fick forskarvärlden att dra på smilbanden av misstro. Idag är det Fredrik Paulún som skrattar – hela vägen till banken. För Allt om högkänslighet delar han med sig av sina bästa tips för att tro på sig själv och sina idéer. Med över tio miljoner sålda böcker om kost är Fredrik Paulún en förebild för högkänsliga som vill starta egetRedan som femåring visste han att han inte skulle jobba för någon.

– Jag fattade det redan då. Jag tål inte auktoriteter, ingen får säga till mig vad jag ska göra för någonting. Jag bestämmer. Och det är ju HSP, säger han.

Lyssna på HSP-podden med Leveby & Klars avsnitt med Fredrik Paulún ovan, i Iphones app Podcaster, i appen Acast eller i din favoritapp.

Med insikten om att han var högkänslig fick han ord på ett personlighetsdrag han alltid haft men inte förstått.

– Jag är verkligen högkänslig. Det sköna med det är att få ett kvitto på att det är okej att vara som man är.  Och i det läget också kunna dra nytta av allt det man tar in, alla intuitionerna, säger han.

Vetenskapen fick komma efter

Fil 000
Köket, en av Fredrik Paulúns favoritplatser.

Intresset för kost kom i tonåren och redan när Fredrik Paulún var i 20-årsåldern hade han egna teorier om Glykemiskt index, läran om hur olika livsmedel påverkar blodsockret.

– Jag fattade att det här var något intressant, det var ett nytt sätt att berätta om maten.  säger han.

Men motståndet mot hans då radikala idéer kom snabbt och starkt.

– Jag var ganska motarbetad. Det är alltid så när man kommer med något nytt. Det tog många år innan jag fick något som helst gehör men nu är det koncensus. Jag såg sambanden och förstod att så här är det, sen fick vetenskapen komma efter, säger han.

Bästa företagartipset: ”Hitta din grej”

Idag tackar han högkänsligheten för det mesta.

– Att kunna se samband och förstå att så här är det ju, det är en HSP-grej.

Vilket tips kan du ge andra högkänsliga som vill förverkliga sina idéer?

– Att hitta något där man kan bidra och som man brinner för. Och att hitta bra samarbetspartners som kompletterar en, säger han.

Själv jobbar han fyra timmar per dag.

– Alla som hör det tänker väl att det inte går, men det gör det. De fyra timmarna jobbar jag jäkligt bra. Att gå upp klockan 7 och gå hem klockan 17, det är för långa dagar för mig. Jag mår inte bra av det. Jag är duktig på att inspirera och prata om kost. Det är roligt och idag gör jag bara sådant som är roligt, säger Fredrik Paulún.

Ida Leveby 

Här finns alla avsnitt av HSP-podden med Leveby & Klar samlade. Du kan också lyssna i Iphones app Podcaster, i appen Acast eller i din favoritapp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *