”Män vågar inte visa sin högkänslighet”

Sven Grützmeier, läkare och högkänslig

AVSNITT. Var är alla högkänsliga män? Enligt överläkaren och HSP-experten Sven Grützmeier vågar inte män visa sin högkänsliga sida av rädsla för att verka omanliga.

I det här avsnittet pratar vi om hur det är att vara en högkänslig man, och hur det kommer sig att män lyser med sin frånvaro på HSP-arenan. Vi tog hjälp av män i HSP-grupper på Facebook som hjälper oss att svara på våra frågor.

Lyssna på HSP-podden med Leveby & Klars avsnitt om HSP-kunskap inom vården här, i Iphones app Podcaster, i appen Acast eller i din favorit poddapp.

Även Sven Grützmeier får komma till tals. Han menar att många män inte vågar visa sin högkänslighet eftersom det kan tolkas som omanligt. Men han slår fast att högkänsliga män är minst lika manliga som andra.

Män vill inte vara känsliga

Yolanda Hedberg, forskningsansvarig på Sveriges förening för högkänsliga, menar att själva ordet högkänslighet är en bov i dramat: Män vill inte förknippas med att vara känsliga.

2 Comments on “”Män vågar inte visa sin högkänslighet””

  1. Tack för alla poddavsnitt ni gör och det här avsnittet var extra intressant! Och visst känner jag igen mig, alldeles för mycket tyvärr. Skulle ni kunna ange vilken/vilka HSP-grupper på Facebook ni tog hjälp av? Jag är med i två, men har inte sett något i dem.

    1. Tack själv för att du lyssnar Anders! Vi fick flest svar i HSP Högsensitiva personers grupp, så kolla in den gruppen! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *