Maggans bästa tips för starksköringar

Är du starkskör? Då vet du att upp-och nedgångarna i känslor kan vara många. Men det finns sätt att göra livet lättare att hantera. För Allt om högkänslighet delar författaren Maggan Hägglund med sig av sina bästa tips!

1. Ska du på fest? Planera hemgången redan innan!

– Det är jättebra att planera! De flesta av oss tycker ändå att det är roligt att gå på kalas. Men för att orka så ser jag till att ha det lite lugnt innan och så bestämmer jag att vid 22, då drar jag. Förut försökte jag vara som alla andra och stanna kvar, men nu kan jag säga att nej, nu går jag, för jag vet att jag mår bra av det.

Lyssna på HSP-podden med Leveby & Klars avsnitt med Maggan Hägglund i Iphones app Podcaster, i appen Acast eller i din favorit poddapp.

2. Lämna luft i schemat

– Förut pressade jag in tre möten, en intervju och sedan gick jag på teater på kvällen, men det funkade inte, jag blev för uppvarvad. Nu är jag mycket bättre på att känna efter. Orkar jag verkligen det här? Om svaret är nej så gör jag det inte.

LÄS OCKSÅ: Så blev ”Drunkna inte i dina känslor” en succé

3. Vila dig i form

– När det har varit mycket så brukar jag fråga mig själv vad jag vill. Då kanske det kommer fram att jag inte vill pressa mig mer. Då brukar det bästa vara att bara ligga ner, blunda och låta tiden gå. Kanske lyssna på radio, eller en podd. Jag måste få sova och jag måste få vila.

4. Notera lämnas utan åtgärd

– Jag sätter en gräns, att här är mitt område, här är det lugnt och fint och kommer det tankar, något jag börjar oroa mig för eller något intryck, så placerar jag dem utanför staketet. De är noterade, men lämnas utan åtgärd. Börjar det sätta igång i huvudet så låter jag det gå, jag vet att det ger sig.

5. Önsketipset: Maggans högkänslighetsfilter

– När jag var fem år och mina föräldrar hade gäster ville de att jag skulle hälsa på dem, men jag tyckte att det var så läskigt. Då tog jag en kökshandduk och styrde mot de skor som jag inte kände igen och så hälsade jag. Egentligen kunde man börja sälja sådana handdukar. Ibland behöver man ju ett extra filter som högkänslig!

Ida Leveby

Lyssna på HSP-podden med Leveby & Klars avsnitt med Maggan Hägglund, hela intervjun, i Iphones app Podcaster här, i appen Acast här eller i din favorit poddapp. Här finns alla avsnitt samlade:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *