Komikerna som är högkänsliga

Komiker som är högkänsliga

ARTIKEL. Vad har Jim Carrey, Woody Allen och Steve Martin gemensamt? Alla är de några av världens roligaste personer. Och även högkänsliga!

Har du som högkänslig fått höra att du är negativ, tråkig och har för djupa tankar och funderingar? Har du tagit åt dig? Då kan du tänka om. Några av världens roligaste människor som fått andra att skratta i decennium är nämligen högkänsliga.

LÄS MER: Kändisarna som är högkänsliga

Jim Carrey, Woody Allen, Mel Brooks och Steve Martin har alla personlighetsdraget högkänslighet, enligt Jim Halley som startat webbsidan highly sensitive people och studerat personlighetsdraget under många år.

Och så har vi ju också vår egen Johan Rheborg, som inte själv gått ut med att han är högkänslig, men som har talat ut om sin känslighet hos Skavlan.

– Jag är expert på att känna av stämningar. Jag behöver inte ens titta på personen, jag hör på stegen, säger han.

LÄS OCKSÅ: Är du högkänslig? Grattis!

Jim_Carrey_2010
Jim Carrey, en av världens mest kända komiker och skådespelare är högkänslig. Foto: Wikipedia Creative Commons

Jim Carrey: ”Jag vill frigöra människor”

Ofta är det just högkänsligas sammanvägda egenskaper som gör dem speciellt lämpade att se detaljer och nyanser som andra missar, som är nog så viktiga när det kommer till att lyckas som till exempel komiker.

Skådespelaren Jim Carrey har tidigare berättat att han gått igenom svåra perioder när han försökt klura ut vad han skulle göra med sitt liv. Sedan slog det honom att använda det han hade, nämligen sig själv och då släppte allt.
– Meningen med mitt liv har alltid varit att frigöra människor från bekymmer. Hur kommer du att tjäna världen? Det är allt du behöver fundera ut, har han tidigare sagt i ett av sina uppmärksammade motivationstal.

Ida Leveby

Lyssna på HSP-podden med Leveby & Klars i Iphones app Podcaster, i appen Acast eller i din favorit poddapp.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *