Högkänsliga i relation med en narcissist

Att vara tillsammans med en narcissist kan orsaka en hel del hjärtesorg

NYTT AVSNITT. Att vara tillsammans med, eller leva nära, en narcissist eller någon med narcissistiska drag kan orsaka en hel del hjärtesorg. Och är du själv högkänslig med mycket empati så kan du vara narcissistens raka motsats.


Lyssna på avsnittet av HSP-podden med Leveby & Klars avsnitt om narcissism ovan, i Iphones app Podcaster, i appen Acast eller i din favoritapp.

Vad är en narcissist? Hur påverkar en person med narcissistisk personlighetsstörning sin omgivning? Det är frågor som vi tar upp i det här avsnittet.

Bland annat pratar vi om att narcissister har svårt att leva sig in i andras känslor, något som gör att de kan vara raka motsatsen till en högkänslig (även om det kan finnas undantag – det finns nämligen ingen forskning kring samband  mellan högkänslighet och narcissism, så precis som andra diagnoser och personlighetsstörningar lär högkänsliga också kunna ha en narcissistisk personlighetsstörning). Hur ska en egentligen tänka om en misstänker att ens partner, familjemedlem, vän eller kollega har en narcissistisk personlighetsstörning?

Här kan du i destruktiv relation få stöd

Det finns massor av sajter där den som funderar på om den lever i en osund relation kan samla information och stöd. Här är några av dem:

Tuva forum

Det känsliga barnet

KBT Emanell

Separation.se

Lyssna på fler avsnitt om högkänslighet

Nedan hittar du alla avsnitt av HSP-podden med Leveby & Klar. Här kan du lyssna till högkänsliga gäster som Maggan Hägglund, Regina Lund, Viktor Åkerblom, Fredrik Paulún och lära dig mer om högkänsliga barn, forskning och självmedkänsla. Du kan också lyssna i Iphones app Podcaster, i appen Acast eller i din favoritapp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *