Här finns kärleken för HSP:are!

ARTIKEL. Är du högkänslig, singel och letar efter kärlek på krogen eller gymmet? Glöm det. Allt om högkänslighet listar de bästa platserna att hitta rätt i dejtingdjungeln.  (Foto: pexels.com)

Det finns mycket att, som högkänslig person, vinna på att ha en kärleksrelation med en annan högkänslig. Där känner sig båda två äntligen förstådda. Konflikterna tenderar att vara färre och de gemensamma intressena fler.

Det menar i alla fall psykologen, forskaren och författaren Elaine Aron, som var först med att mynta begreppet högkänslighet på 90-talet.

Men var hittar en då andra likasinnade?

Byt gymmet mot ett andligt retreat

Om du tidigare hoppats att Amors pilar ska träffa dig på cocktailpartyn med ”happy hours”, ett svettigt dansgolv på krogen eller ett dånande gym bör du tänka om.

Istället är det mer troligt att högkänsliga personer hittas på konstkurser, poesiläsning, konserter och andliga retreats.

Ett bra tips är att tänka på vad du själv tycker om. Gillar du opera- och balettföreställningar så är chansen stor att andra högkänsliga också gör det.

LÄS OCKSÅ: 5 fördelar med att vara högkänslig

HSP:are hittas också på kurser inom exempelvis vuxenutbildning, aktiviteter genom naturskyddsföreningar eller studiegrupper för troende och Mensaträffar (för personer med högt IQ).

Lyssna på HSP-podden med Leveby & Klars avsnitt om HSP och kärlek ovan, i Iphones app Podcaster, i appen Acast eller i din favoritapp.

Fixa första dejten redan på plats

Hur inleder du då en konversation med den som du har spanat in? Börja med att säga något om oljudet eller andra intryck där ni har träffats. Kom sedan överens om att gå därifrån, kanske på en promenad, och ni är på god väg.

pexels-photo-349494
En promenad på en lugn plats är en utmärkt första dejt för högkänsliga. Foto: pexels.com

Lycka till och kom ihåg att sann kärlek är värt väntan!

Ida Leveby

Här finns alla avsnitt av HSP-podden med Leveby & Klar samlade. Du kan också lyssna i Iphones app Podcaster, i appen Acast eller i din favoritapp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *