Finns ett samband mellan fobier och högkänslighet?

Är du rädd för spindlar, eller ormar, höga höjder, hundar eller något annat? Då är du troligen också hyperkänslig - och kanske högkänslig?

AVSNITT.  Tenderar högkänsliga att ha fobier? Vi pratar om forskarnas terori om sambandet mellan ”hyperkänslighet” och fobier.


Lyssna ovan, i Iphones app Podcaster, i appen Acast eller i din favorit poddapp.

Ida berättar om sin rädsla för att bli uppäten av, eller till och med bara se en bild på, en orm. Matilda berättar om sitt senaste skräckfyllda möte med en hund. Och så pratar vi om fobier – är det så att högkänsliga i större utsträckning har just fobier? Vi tycker oss nämligen se ett samband i forskningen.

Högkänsliga noterar faror

Och är det så att det finns ett samband – är det verkligen så konstigt? Högkänsliga har ju som uppgift att varna andra faror i omgivningen. Såsom, ja, giftiga ormar, spindlar, höga höjder och andra farliga hot mot flocken.

I och med det här avsnittet uppmanar vi forskare att utforska ämnet mer – menar ni inte bara högkänslighet när ni säger hyperkänslighet?

Lyssna på fler avsnitt om högkänslighet

Nedan hittar du alla avsnitt av HSP-podden med Leveby & Klar. Här kan du lyssna till högkänsliga gäster som Maggan Hägglund, Regina Lund, Viktor Åkerblom, Fredrik Paulún och lära dig mer om högkänsliga barn, forskning och självmedkänsla. Du kan också lyssna i Iphones app Podcaster, i appen Acast eller i din favoritapp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *