Kändisar som också är högkänsliga!

Kändisar som är högkänsliga

ARTIKEL. Många i rampljuset är just högkänsliga – HSP-podden med Leveby & Klar har listat några av dem.

Alla högkänsliga musiker, skådespelare och konstnärer har inte pratat om det offentligt, eller så känner de inte ens till personlighetsdraget. Enligt Elaine Aron är alla högkänsliga kreativa, men alla kreativa behöver inte vara högkänsliga. Här följer några av kändisarna – skådespelarna, musikerna och profilerna – som faktiskt har gått ut med att de är HSP.

Sofia Helin

Sofia_Helin_2012_(cropped)
Sofia Helin. Foto: Gus Kaage, Film i Väst, via Wikimedia Commons

Sofia Helin, som spelar Saga i Bron, har berättat om sin högkänslighet.

– Till exempel att jag är en upp-och-ner- människa. När jag läste en artikelserie om högkänsliga personer förstod jag att det är precis sådan jag är, allt går rakt in. Jag måste sluta tävla med folk som är så där ”tefloniga” och orkar allting, säger hon till Expressen.

Izabella Scorupco

Sista chansen
Film i Väst, beskuren bild, via Wikimedia commons

Svenska Hollywoodstjärnan Izabella Scorupco är ett annat exempel.

– I skådespelaryrket har det absolut hjälpt mig. Jag har närmare till känslor och har haft lättare till gråt om jag behövt ta till det. Sedan har jag alltid varit en ”pejlare”. Jag kan komma till en middag och känna av stämningen eller märka om folk mår dåligt, säger hon till Expressen.

LÄS MER: Camilla Henemark berättar om sin högkänslighet

Cissi Wallin

Cissi Wallin, Aug 2013
Sofia Helin. Foto: Gus Kaage, Film i Väst, via Wikimedia Commons

Medieprofilen Cissi Wallin har skrivit om sin högkänslighet på sin blogg:

”En jag mötte sa/frågade med en sån där både oförstående och illa dolt nedlåtande blick: ”du är en väldigt känslig person va?”.

Hen, som troligtvis ville sätta dit mig på nåt litet vis, blev ganska paff. Hade väl trott att jag skulle börja förklara och gå i försvar. Men nä. Orkar inte längre. Även om det kan bränna till i bröstet så är insikten om att just den här personen troligtvis inte kommer förstå en… Den väger tyngre. För som skörstark måste man också hushålla mer eftertänksamt med sin energi!”

Alanis Morisette

Alanis_Morissette_5-19-2014
Alanis Morisette. Foto: Justin Higuchi via Wikimedia Commons.

Den kanadensiska sångerskan Alanis Morisette har inte bara outat att hon är högkänslig – hon är också med i forskaren Elaine Arons dokumentär ”Senstitive – the Untold Story”. I en intervju med Elaine Aron själv säger sångerskan att hon är tacksam över att ha läst forskarens bok. Annars hade hon fortsatt att känna sig som en galning.

– Jag har nästan hela mitt liv tänkt att personer tyckt att det har varit ett problem att jag har varit så här, samtidigt som jag har fått känslan av att de ville ha det som jag kunde ge tack vare mitt personlighetsdrag. De ville ha frukten av det, men de ville inte ha mitt personlighetsdrag. Det är en intressant kombination av att bli älskad för det och samtidigt bli avvisad på grund av det, säger Alanis Morisette.

[vimeo 135383791 w=640 h=360]

Har ni fler tips om personer som lyft sin  högkänslighet – tipsa oss! Som ni säkert vet är lika många män som kvinnor högkänsliga, så ni får mer än gärna tipsa mig om manliga HSP:are.  Kommentera, mejla levebyochklar@gmail.com eller skriv till oss på Facebook.

Matilda Klar

Du kan lyssna på HSP-podden med Leveby & Klar i Iphones app Podcaster här, i appen Acast här eller så trycker du på play här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *