Benny Rosenqvist vill inte vara utan högkänsligheten

Benny Rosenqvist tar till meditation när han vill lugna sinnena. Foto (till vänster): bennyrosenqvsist.se

ARTIKEL. Redan som tonåring frågade Benny Rosenqvist sig själv varför han bara inte kunde vara som alla andra. Först när han hörde talas om högkänslighet föll bitarna på plats.
– Då förstod jag hur allt hängde ihop, säger han.

Benny Rosenqvist hade tidigt en dragning till killar, kände av andevärlden och människor runt omkring honom. Allt medan hans omvärld tycktes agera tvärtemot. Först efter 50 kom han i kontakt med begreppet högkänslighet. Då förändrades mycket.

– Jag har känt att jag har sprungit ut och in i garderoben på olika sätt och det har varit dubbelt så jobbigt att stå upp för mig själv som person. Men så fick jag ett begrepp på hur jag var och det kändes jätteskönt.

AVSNITT. Ett av Sveriges mest kända medium gästar HSP-podden med Leveby & Klar.

Lyssna ovan, i Iphones app Podcaster, i appen Acast eller i din favorit poddapp.

Känner enkelt av stämningar

55-åriga Benny Rosenqvist har gjort sig ett namn genom att skriva böcker om andlighet, där han också berättar om sin barndom i en dysfunktionell familj där det förekom både övergrepp och missbruk.

Han är idag verksam som medium och svarar också på frågor i tidningen Nära. Högkänsligheten har först på senare år blivit något han talar om. Nu när han kan han se vilken nytta han har haft av sitt personlighetsdrag.
– Att vara högkänslig är ju egentligen att känna av.  Man kommer in i ett rum och känner in stämningen, om det är en bra känsla eller en dålig känsla. Min pappa var väldigt aggressiv. Men som högkänslig kunde jag känna vibrationen på stegen hur han var, om jag skulle gömma mig eller inte, så det var en stor fördel, säger han.

”Ibland tappar jag energi och blir trött”

Men det tar på krafterna att hela tiden känna av och känna in. Där har meditationen varit en stor hjälp för att lugna sinnena, säger Benny Rosenqvist.

– Just att man blir trött eller tappar energi, det är det ingen som har pratat med mig om. Ingen har sagt hur jag skulle sköta det. Men där har jag nog fått mycket av meditationen. Nu har jag lärt mig att jag måste samla ihop min energi för att inte bränna ut mig.

Meditation hjälper Benny Rosenqvist att lugna sig. Foto: Pexels
Meditation hjälper Benny Rosenqvist att lugna sig. Foto: Pexels

Trots utmaningarna som det kan innebära att vara HSP vill han inte vara utan det.

– Det är en gåva att kunna hjälpa och ge människor. Många vänner kanske säger att de mår bra, men jag  kan fråga ”gör du det, egentligen?”. Jag känner av när något inte stämmer fastän personen kanske utåt visar ett lugn, säger Benny Rosenqvist.

På vilka fler sätt använder du din känslighet?

– Jag använder den till exempel när jag kör bil. Jag känner av när det är en farlig situation så att jag inte hamnar i den. ”Där är nån som inte kör vettigt”. Då aktar jag mig!

Ida Leveby

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *